Kísérő és összekötő tolmácsolás | Pentalingua Fordítóiroda
2424
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-2424,bridge-core-2.4.7,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-29.5,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-4737
ANGOL CSEH FRANCIA LENGYEL NÉMET MAGYAR OLASZ SZLOVÁK

Pentalingua fordítóiroda – Kísérő-összekötő tolmácsolás

Mi a közvetítő tolmácsolás?

 

A konszekutív, azaz kísérő tolmácsolás ideális választás üzleti megbeszélésekhez vagy partnertalálkozók lebonyolításához. Itt a tolmács a beszélgető partnerek között ül és a beszélgetés folyamatát kísérve fordítja le a hallott szöveget, ezzel elősegítve a felek közötti folyékony kommunikációt és a tárgyalt témák anyanyelven történő értelmezését.


Eseti közvetítő tolmácsolás üzleti tárgyalásokon, megbeszéléseken, szerződéskötéskor, rendőrségi eljárások során, üzleti befektetők és kormányzati tisztviselők számára nagyon gyakori, ahogy  ingatlan vagy gyár/üzem látogatás során vagy koktél partik alkalmával is. Minden tolmácsunk vállalja a szigorú titoktartási megállapodásokat és titoktartási protokollokat, így biztos lehet benne, hogy fordítása biztos és diszkrét kezekben marad.

effective-meeting
Kérjen ajánlatot, vagy hívjon minket most: +36 1 999 7979

Általában a tolmács több fő között közvetít, de gyakori a fülbesúgásos (chuchotage) tolmácsolás is, amikor a tolmács folyamatosan tolmácsol egy szűk közönség részére a helyszínen, halkan az elhangzott szöveggel párhuzamosan, vagy összegezve azt.

Sokan úgy tartják, hogy a közvetítő tolmácsolás a legnagyobb kihívást jelentő tolmácsolási mód, mivel az elhangzottakat memorizálni kell, majd összefoglalni azt adott célnyelven. Ekkor a tolmácsnak meg kell birkóznia az elhangzott szöveg hosszával, a téma komplexitásával,  és a beszélgetés közben elhangzott további diskurzusokkal.

Ahhoz, hogy a tolmács a beszélgetés tartalmát a lehető legjobban átadhassa, mindkét nyelven kiterjedt szókinccsel kell rendelkeznie.


Minden tolmácsunk specializált szakmai tudással rendelkezik a maga területén, legyen szó jogi, műszaki, gazdasági, üzleti területről. Nem számít, hogy találkozó vagy konferencia a megbízás tárgya, fordítóirodánknál a legjobban képzett és tapasztalt fordítók végzik munkájukat. Tudjon meg többet tolmács szolgáltatásainkról. Bővebben.


 – Pentalingua vállalkozásoknak –

 

Arra törekszünk, hogy tartós kapcsolatokat építsünk ki ügyfeleinkkel. Sok vállalkozásnak hosszú távon is szüksége van fordítási és tolmácsolási szolgáltatásokra, számukra minden lehetőség adott, hogy keretszerződésekben meghatározott feltételekkel és maximált fordítási, tolmácsolási díjakkal dolgozzunk együtt. Tudjon meg többet arról, hogy miért érdemes fordítóirodánkkal egyedi megállapodást kötni. Bővebben.

PENTALINGUA FORDÍTÓIRODA TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAI

header_001

LEKTORÁLÁS

 

A lektorálás hozzáadott értéke abban rejlik, hogy egy szakmai lektor olvassa át és javítja a célnyelvi fordítás szövegét, ami elengedhetetlen lehet specifikus szakterületek esetén rendelt fordításoknál. A lektorálás lehet külön szolgáltatás – egyfajta mentőöv – amikor a megrendelő úgy érzi, hogy a mástól megrendelt fordítás nem éri el az általa elvárt szintet – ilyenkor is segítünk! Bővebben

start-business-header

SZAKMAI SZÖVEGEK FORDÍTÁSA

Szakfordításokat anyanyelv és kizárólag az adott szakterületen jártas fordítók végzik. Fordítóirodánk szolgáltatásai a szakmai dokumentum fordítások széles skáláját öleli fel, beleértve:

hamburg-newsroom-header-medien.png.thumb

SZOFTVER ÉS HONLAP FORDÍTÁS

Szeretne terjeszkedni, vagy idegen nyelvű közönségét is megszólítani? Fordítóirodánk áll rendelkezésére, hogy segítsünk a nemzetközi közönség számára is célba juttatni üzenetét és termékeit. Lokalizációs szolgáltatásainkat az általunk vállalt összes nyelvpárban vállaljuk. Tudjon meg többet honlap és szoftver fordításainkról:

stock-footage-business-meeting-businessman-having-a-conversation-discussion-talking-silhouette-business

TOLMÁCSOLÁS

 

Akár egy üzleti megbeszélésen vagy rendezvényen, akár a szinkrontolmács fülkében gondoskodunk róla, hogy a megfelelő tolmács kísérje munkáját. Nem számít, hogy találkozó vagy konferencia, fordítóirodánk a legjobban képzett és tapasztalt fordítókkal dolgozik együtt. Tudjon meg többet tolmács szolgáltatásainkról:

– Kiemelt referenciáink –