Lektorálás | Pentalingua Translation Company
1556
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1556,bridge-core-2.0.2,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-23.2,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-4737
ANGOL CSEH FRANCIA LENGYEL NÉMET MAGYAR OLASZ SZLOVÁK

Lektorálás

A lektorálás ellenőrzési eljárás, amelyben a fordítás nyelvhelyesség és stílus alapján történő ellenőrzése történik a forrás- és a célszöveg egybevetésével. A lektorálás során a lektor elvégzi a szükséges stilisztikai, nyelvtani és szóhasználati javításokat, illetve javaslatot tesz a szükséges javítások elvégzésére. A szakmailag lektorált fordítás megfelel a célnyelv használatának és szabályainak.

A lektorálás során az elkészült fordítást – a megrendelt szolgáltatás jellegének megfelelően –összevetjük a forrásnyelvi szöveggel tartalom, szakszókincs, nyelvhelyesség, nyelvezet és stílus szempontjából. Fordítóink a lektorálás különböző formáit megrendelői igényei és a szöveg típusa szerint akár a fordítási megbízás kiegészítéseként, akár külön megbízásként vállalja.

– Pentalingua vállalkozásoknak –

Arra törekszünk, hogy tartós kapcsolatokat építsünk ki ügyfeleinkkel. Sok vállalkozásnak hosszú távon is szüksége van fordítási és tolmácsolási szolgáltatásokra, számukra minden lehetőség adott, hogy keretszerződésekben meghatározott feltételekkel és maximált fordítási, tolmácsolási díjakkal dolgozzunk együtt. Tudjon meg többet arról, hogy miért érdemes fordítóirodánkkal egyedi megállapodást kötni. Bővebben.

Kérjen ajánlatot, vagy hívjon minket most:  +36 30 318 8399

Szakmai lektorálás

Szakmai lektorálás az egy-egy szakterületre jellemző, egyedi vagy még csak szűk körben elterjedt szókincset tartalmazó szakszövegek esetében a szöveg fordítása után kifejezetten a speciális terminológia ellenőrzésére irányuló lektorálás, amelyet a területet kiválóan ismerő, szakértő lektor végez. A szakmai lektorálás is magába foglalja a forrásszöveg és a célszöveg összevetését, eközben azonban az elsődleges cél a szakszókincs (terminológia) ellenőrzése helyesség, pontosság, egységesség és következetesség (konzisztencia) szempontjából.

Tételes lektorálás

A tételes lektorálást kiemelt jelentőségű, vagy különleges célra – nyilvánosságra hozatalra, hivatalos eljárásban való felhasználásra – szánt szövegek ellenőrzésére ajánljuk. A szolgáltatás magába foglalja a forrásnyelvi és célnyelvi anyag mondatról mondatra történő összevetését a terminológiai egységesség és következetesség, nyelvhelyesség, valamint nyelvezet és stílus szempontjából. Hitelesített vagy hivatalos igazolással ellátott fordításnál a tételes lektorálást kötelezően el kell végeznünk.

Nyelvi lektorálás

Általános lektorálás vagy anyanyelvi lektorálás. Nyelvi–stilisztikai lektoráláskor a lektor nem veti össze a célszöveget a forrásszöveggel, önmagában a célszöveget ellenőrzi szókincsbeli (terminológiai), egységességi és következetességi (konzisztencia), stilisztikai, nyelvhelyességi, szempontból. Ezen tulajdonságokból fakadóan nem feltétlenül lefordított szövegen végezzük. A Pentalingua fordítóiroda vállaja magyar vagy idegen nyelven írott szakmai anyagok, tanulmányok, beszámolók, stb. –nyelvi lektorálását is.

PENTALINGUA FORDÍTÓIRODA TOVÁBBI SZOLGÁLTATÁSAI

stock-footage-business-meeting-businessman-having-a-conversation-discussion-talking-silhouette-business

TOLMÁCSOLÁS

 

Akár egy üzleti megbeszélésen vagy rendezvényen, akár a szinkrontolmács fülkében gondoskodunk róla, hogy a megfelelő tolmács kísérje munkáját. Nem számít, hogy találkozó vagy konferencia, fordítóirodánk a legjobban képzett és tapasztalt fordítókkal dolgozik együtt.

start-business-header

SZAKMAI SZÖVEGEK FORDÍTÁSA

Szakfordításokat anyanyelv és kizárólag az adott szakterületen jártas fordítók végzik. Fordítóirodánk szolgáltatásai a szakmai dokumentum fordítások széles skáláját öleli fel, beleértve:

hamburg-newsroom-header-medien.png.thumb

SZOFTVER ÉS HONLAP FORDÍTÁS

Szeretne terjeszkedni, vagy idegen nyelvű közönségét is megszólítani? Fordítóirodánk áll rendelkezésére, hogy segítsünk a nemzetközi közönség számára is célba juttatni üzenetét és termékeit. Lokalizációs szolgáltatásainkat az általunk vállalt összes nyelvpárban vállaljuk. Tudjon meg többet honlap és szoftver fordításainkról:

green

NYELVEINK

 

Munkatársaink szakmai és szaknyelvi tudásának köszönhetően fordítóirodánk minden szolgáltatása az általunk vállalt összes nyelvpárban elérhető. Fordítóirodánk minden nyelvpárban egységes árakkal dolgozik. Tudjon meg többet speciális nyelvi szolgáltatásainkról. Angol fordítás, Német fordítás, Lengyel fordítás.

Angol • Német • Lengyel • Szlovák • Cseh • Olasz • Francia • Magyar

– Kiemelt referenciáink –